Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe je bed opmaken: het ultieme stappenplan (met tips!)

Je bed verschonen, da’s een huishoudtaakje waar de meesten niet echt fan van zijn. Een klusje dat vaak langer duurt dan gehoopt en onhandig is om uit te voeren. Maar hey, niets is zo leuk als slapen onder een schoon dekbed. Ontdek dus snel hoe je dit klusje in 1, 2, 3 klaart.

Je bed opmaken: wat heb je precies nodig?

Tijd om aan de slag te gaan en je bed op te maken. Maar wat heb je precies allemaal nodig? Eerst en vooral start je met een matrasbeschermer. Die beschermt je je matras tegen eventuele ongelukjes. Bovendien houdt deze laag je matras droog, waardoor die langer meegaat. Vervolgens trek je een hoeslaken over je matras. Daarna volgt het dekbedovertrek, of toch wanneer je een dekbed gebruikt. Gebruik je geen dekbed? Dan is de volgende laag een laken en vervolgens een deken. Tot slot trek je twee kussenslopen over elk kussen. Twee? Inderdaad! Voor kussens geldt namelijk hetzelfde als voor matrassen. Door gebruik te maken van twee lagen bescherm je het kussen beter. Bovendien hoef je zo enkel de bovenste laag wekelijks te verschonen.

Hoe je bed opmaken: het ultieme stappenplan (met tips!)
Hoe je bed opmaken: het ultieme stappenplan (met tips!)

Wanneer verschoon je welke laag?

Wist je dat je bed een broeihaard van bacteriën kan zijn? Daarom is het belangrijk om regelmatig je beddengoed te verschonen. Om een gezond slaapklimaat te creëren, verschoon je je bed best één keer per week. Zeker wanneer je last hebt van huisstofmijtallergie of astma is regelmatig verschonen een must. Wat was je best wanneer? Je dekbedovertrek, de kussenslopen en je hoeslaken verschoon je elke week. Om de twee weken was je ook je matrasbeschermer en de onderste kussensloop. Zo slaap je gerust in een gezond en schoon bed. Ontdek hier een breed assortiment dekbedden van topmerken en leer hoe je je dekbed best wast.

Wat de temperatuur van je wasmachine betreft, was je best op minstens 60°C. Tenminste als de wasvoorschriften het toelaten. Zorg er ook voor dat je bedlinnen genoeg ruimte heeft in je wasmachine. Prop die dus zeker niet helemaal vol, en doe je was desnoods in meerdere keren. Zo ben je zeker van een perfect schone was.

Tips voor het vlot opmaken van je bed

Ken jij de ultieme tip om het opmaken van je bed vlotter te laten verlopen? Dankzij de burrito-methode kun je veel sneller genieten van een schoon bed.

De burrito-methode

Soms kom je dingen tegen waarvan je denkt: ‘Waarom heb ik daar nooit eerder over gehoord!’. De burrito-methode om je dekbed op te maken is er eentje van. Zo ga je te werk:

  1. Trek je dekbedovertrek binnenste buiten.
  2. Leg het dekbedovertrek op het bed neer, met de opening het verst van je af.
  3. Leg nu je dekbed boven op je dekbedovertrek.
  4. Maak de punten van het dekbed vast aan de dekbedhoes. Bijvoorbeeld met een veiligheidsspeld.
  5. Rol nu je dekbed en dekbedovertrek op. Net als een burrito!
  6. Is je dekbed helemaal opgerold? Dan trek je dit over zichzelf heen.

Resultaat: je dekbed zit keurig in het dekbedovertrek! Zeg nu zelf, je bed opmaken ging nog nooit zo makkelijk en vlot.

Bekijk de video: hoe een dekbedovertrek verschonen met behulp van de Burrito-methode (video door Van Bakel Ergotherapie)

Ziezo! Voortaan slaap je des te sneller in een schoon en fris bed. Op MyComfort24.be kun je de klok rond terecht voor dekbedden, overtrekken, hoeslakens, matrasbeschermers, hoofdkussens, kussenslopen en zoveel meer. Bestel topmerken aan scherpe prijzen en profiteer van interessante acties.