Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe ziet het perfecte kinderbed eruit?

Een goede nachtrust is enorm belangrijk, zeker voor kinderen. Alles begint natuurlijk met een goed bed. Is het tijd om het babybed of peuterbed aan de kant te zetten, maar weet je niet welk eenpersoonsbed je best kiest voor je kind? We helpen je op weg met handige tips. Enkel het beste voor jouw kind, toch?

Kies slim uit diverse soorten kinderbedden

Wanneer je op zoek gaat naar een kinderbed, moet je eerst en vooral rekening houden met de ruimte in de kinderkamer. Is er naast een groter bed genoeg plaats om als speelruimte te gebruiken? En kan er binnenkort nog een bureau bij om huiswerk te maken? Check hoeveel ruimte het bed mag innemen om het geschikte soort kinderbed te kunnen kiezen.

Een hoogslaper om ruimte te besparen

Is de kinderkamer eerder klein? Dan is een hoogslaper een goede keuze voor je nieuwe kinderbed. Met dit type bed is er onder het bed plaats voor kasten, speelgoed of zelfs een bureau. Bovendien kan je dit bed pimpen met een glijbaan, een leuke extra. De ladder kies je best op basis van de ruimte in de kamer. Een schuine ladder kan als er nog voldoende plaats voor is. Anders overweeg je beter een rechte trap die ruimte bespaart. Combineer je nieuwe kinderbed met een goed dekbed voor een zalige nachtrust.

Tip: Controleer of het plafond van de kinderkamer hoog genoeg is voor een hoogslaper, zodat je kind zijn/haar hoofd niet stoot bij het rechtop zitten in bed.

Een laag kinderbed voor je ruime kinderkamer

Ga je een ruime kinderkamer inrichten? Dan kan je ook kiezen voor een ‘gewoon’ laag kinderbed. Maar gewoon is ook maar gewoon. Waarom het bed geen speciale look geven? Denk maar aan een hemelbed met sluiers, of een bed met een extra onderschuif. Zo heb je meteen een plekje wanneer er vriendjes of vriendinnetjes blijven logeren. Maar een laag bed heeft nog meer voordelen. Denk maar aan het opmaken van het bed. Dat klusje klaar je veel vlotter wanneer je niet moet klauteren op een hoogslaper. Bovendien is het ook veiliger voor je kind, want als hij/zij valt, zijn de risico’s minder groot dan bij een hoogslaper.

Nog op zoek naar een origineel dekbedovertrek voor je kinderbed? Ontdek dan hier een ruim assortiment dekbedovertrekken met de favoriete (super)helden van je kind. Er is voor elk wat wils, aan scherpe prijzen. Of je kleinste nu houdt van Nachtwacht, Harry Potter, K3, of verslingerd is aan paarden of andere dieren. Liever een effen dekbedovertrek? Keur dan hier tal van kanshebbers.

tips voor een goed kinderbed: Een laag bed
tips voor een goed kinderbed: Origineel dekbedovertrek

Een veilig kinderbed voor je kind

Veiligheid is veruit het belangrijkste aspect wanneer je over kinderen praat. Je wil natuurlijk niet dat je kind uit een hoog bed valt, of zijn/haar hoofd stoot aan scherpe of uitstekende onderdelen. Afgeronde hoeken zijn daarom een groot voordeel wanneer je een kinderbed kiest. Let er ook op dat de schroeven veilig bevestigd zijn. Zo mogen ze niet uitsteken. Controleer verder of je kinderbed voldoet aan de EU-veiligheidsnormen. Zijn de materialen milieuvriendelijk en is de verf gemaakt op waterbasis? Zo laat je je kind gerust in een veilig bed slapen en spelen.

Een goed matras voor je kinderbed

Naast een kwalitatief en veilig bed is een goed matras uiterst belangrijk. Een kindermatras hoeft helemaal niet duur te zijn. Een goede ventilerende en eventueel afneembare hoes is wel heel praktisch en vooral hygiënisch. Wat zeker niet mag ontbreken is een hoeslaken met waterdichte onderkant. Kinderen kunnen nog wel eens een ongelukje hebben ’s nachts. Dan wil je liever niet dat de hele matras nat is. Ontdek het aanbod waterdichte matrasbeschermers.

Het geschikte materiaal voor het dekbedovertrek en hoeslaken

Welk materiaal kies je best voor het dekbedovertrek? Daarvoor hou je rekening met het seizoen. In de lente en zomer wil je niet dat je kind ligt te zweten en puffen en daardoor de slaap niet kan vatten. Daarom is een katoenen dekbedovertrek in deze seizoenen de geschikte keuze. Het ademend materiaal zorgt ervoor dat je zoon of dochter aangenaam in slaap kan vallen. In de herfst en winter geldt net het tegenovergestelde. Dan ga je voor een lekker warm bed met een flanellen dekbedovertrek. Voor het hoeslaken tippen we katoenjersey. Een katoenjersey hoeslaken is er eentje met ademende stof die toch elastisch meegeeft.

tips voor een goed kinderbed: Het geschikte materiaal voor dekbedovertrek en hoeslaken

Vergeet tot slot de comfy pyjama voor je zoon of dochter niet. In het uitgebreide assortiment van MyComfort24 vindt je kind vast een pyjama naar zijn/haar zin.

Met deze tips kan de zoektocht naar een geschikt kinderbed beginnen. Kijk je nog uit naar comfortabel beddengoed voor je kinderbed? Op MyComfort24.be kan je de klok rond terecht voor overtrekken, hoeslakens, dekbedden en zoveel meer. Zalige nachten gegarandeerd! Bestel topmerken aan scherpe prijzen en profiteer van interessante acties.