Overslaan en naar de inhoud gaan

Slaapproblemen? Zorg voor genoeg kwalitatieve slaap met deze tips

Beweeg overdag in plaats van ’s avonds 

Lig jij ’s nachts geregeld te tobben in bed en lijdt je nachtrust eronder? Let er dan op dat je voldoende beweging krijgt overdag, zodat je ’s avonds zeker moe bent. Dagelijks een halfuurtje intensief bewegen verlaagt bovendien je stressniveau, waardoor je minder geneigd bent om te piekeren. Vermijd wel om ’s avonds nog intensief te gaan trainen, want na een sportsessie kunnen je bloeddruk en hartslag een paar uur lang verhoogd blijven. Die waarden moeten eerst naar omlaag, zodat je tot rust kan komen. 
 

Beweeg overdag in plaats van ’s avonds 

Ga op zoek naar de juiste matras

Wie zich de laatste hittegolf nog herinnert, weet: bij hoge temperaturen is het een stuk moeilijker om in te slapen. Hoe vermijd je dat je het te warm krijgt in bed? Alles begint met de juiste matras. Een pocketveren matras is een aanrader, want die ventileert erg goed. De lucht circuleert vrij en de vochtafvoer verloopt vlot. Ben je eerder iemand die het vaak te koud heeft in bed? Ook koude kan je ervan weerhouden om snel in te slapen. Een traagschuim matras houdt je lichaamswarmte vast en geeft je snel een warm gevoel. Ook een latexmatras biedt dat comfort.
 

Keep cool met een aangepast dekbed

Keep cool met een aangepast dekbed

Niet alleen je matras, maar ook je dekbed beïnvloedt de temperatuur in je bed. Met een 4-seizoensdekbed zit je altijd goed. Het heeft 2 aparte dekbedden die je, afhankelijk van het seizoen, afzonderlijk of samen gebruikt. Met één oplossing heb je voor elk seizoen een geschikt dekbed bij de hand! In tegenstelling tot een dekbedovertrek van flanel, voelt een katoenen dekbedovertrek niet meteen warm aan. Beddengoed met lyocell of bamboevezels is dan weer ideaal als je veel zweet in bed. Dat voelt even fris aan als katoen, maar neemt meer vocht op.

Verduister de kamer en spray een ontspannend geurtje

Zonder dat je het beseft, bereidt jouw lichaam zich voor op de nacht. Wanneer het donker wordt, begint het melatonine en serotonine aan te maken. Die rustgevende hormonen maken je slaperig. Zorg dus voor een goed verduisterde slaapkamer, zodat je in nachtmodus kan komen. Ook bepaalde geuren kunnen je rustig maken. Lavendel is de bekendste rustbrenger, maar je kan evengoed voor sinaasappel gaan. Gebruik voor je gaat slapen een aromaverstuiver met essentiële olie en je zal merken dat je makkelijker indommelt.

Zorg ervoor dat je vrij kunt ademen

Een ideaal slaapklimaat betekent ook: schone lucht. Zowel de zuiverheid als de vochtigheid van de lucht in je slaapkamer zijn belangrijk. Een luchtreiniger haalt pollen en andere allergenen of onzuiverheden uit de lucht en verbetert je ademhaling. Wist je dat koude lucht inademen helpt om ’s nachts beter door je neus te blijven ademen? Maar koude lucht is droog, waardoor je gezicht kan uitdrogen. Met een luchtbevochtiger breng je de vochtigheid van de lucht snel weer op peil.

Leg je smartphone opzij

Check jij altijd uitgebreid je Facebookberichten of Instagram feed voor je gaat slapen? Dat is geen strak plan als je vlot wil inslapen. Het blauwe licht van je smartphone of tablet onderdrukt de productie van melatonine, het slaaphormoon. Leg een uurtje voor het slapengaan dus je smartphone aan de kant. Probeer in de plaats ademhalingsoefeningen of een goed boek. Lukt het je echt niet om je smartphone te negeren? Installeer dan een app om het blauwe licht te filteren en zo de nadelige effecten te vermijden.

Leg je smartphone opzij

Op zoek naar het juiste beddengoed voor een verkwikkende nachtrust? In het uitgebreide aanbod van MyComfort24 vind je alles wat je nodig hebt. Een dekbed dat precies warm genoeg is, comfortabele kussens, stijlvolle dekbedovertrekken, zachte (hoes)lakens en zoveel meer. Ook voor een stijlvolle pyjama zit je goed bij MyComfort24! Verken ons assortiment en maak je klaar voor zalige nachten!