Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom kiezen voor duurzaam beddengoed?

Een duurzame textielindustrie, er is nog een lange weg te gaan. Maar beetje bij beetje zien we verbetering. Zo dragen we bij MyComfort24 graag ons steentje bij. Een strenge selectie en een grondige screening helpen ons om duurzame keuzes te maken. Leer hoe je duurzaam beddengoed herkent en ontdek je favorieten.

Een groen blaadje voor een duurzame keuze

Je wil best kiezen voor duurzaam beddengoed, maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, want wij helpen jou op weg. Concreet: we geven de duurzamere producten van ons assortiment een label met een groen blaadje. Zo vallen de producten die je helpen bij het maken van duurzame keuzes meer op. Bovendien kan je ze filteren op dit type, waardoor je niet moet zoeken. Benieuwd waarom een bepaald product dit label kreeg? Dan kan je via de link bij het groene blaadje lezen waarom we dit als een duurzaam alternatief bestempelen. Ontdek hier ons duurzaam beddengoed.

Duurzaam shoppen
Duurzaam beddengoed

De voordelen van duurzaam beddengoed

Beddengoed is niet iets wat je iedere maand koopt. Zeker je dekbed gaat vaak enkele jaren mee. Maar wanneer het dan tijd is voor een nieuw, kies je best voor een duurzaam exemplaar. Schadelijke chemicaliën vind je in een duurzame variant niet terug, en bovendien heeft een duurzame keuze minder impact op het milieu en de mens. Ook moet je duurzaam beddengoed minder snel vervangen. Een win-winsituatie dus! Ontdek welk duurzaam beddengoed perfect is voor jouw bed en sla je slag.

Kies duurzaam met deze tips

Hoe vind je jouw match binnen ons aanbod duurzaam beddengoed? We geven je graag enkele tips.

1. Gerecycleerd en biologisch katoen

Duurzaam katoenen beddengoed

Veel beddengoed is gemaakt van katoen, maar bij de teelt van katoen worden er veel pesticiden, chemicaliën en kunstmest gebruikt. Bovendien is er ook veel water nodig voor deze teelt. Niet zo milieuvriendelijk dus. Daarom kies je beter voor gerecycleerd katoen. Zo hoeft niet heel het productieproces opnieuw doorlopen te worden, maar geniet je toch van de voordelen, zoals warm in de winter en koel in de zomer.

Naast gerecycleerd katoen, worden steeds meer dekbedovertrekken gemaakt van biologisch katoen. Voor biologisch katoen gebruikt men geen kunstmest en ook geen bestrijdingsmiddelen.

2. Bamboe for the win

In tegenstelling tot katoen, heeft bamboe maar weinig water nodig. Dat is meteen een eerste goede reden om voor beddengoed uit bamboe te kiezen. Daarnaast kan bamboe veel meer CO2 uit de lucht halen dan bomen en draagt het bij aan de vermindering van ontbossing. Wist je trouwens dat bamboe nog meer voordelen heeft? Zo is het superzacht en antiallergisch, maar ook enorm ventilerend, warmteregulerend en vochtabsorberend. Ideaal dus als dekbedovertrek.

3. Alpacawol voor minder uitstoot

Alpacawol is een stuk duurzamer dan andere soorten wol. Alpaca’s verspreiden namelijk heel weinig gassen, bovendien ontwortelen ze de verschillende planten waarvan ze eten niet. De beplanting groeit dus gewoon opnieuw en kan weer als voeding dienen. Doordat alpaca’s zich goed kunnen beschermen tegen zeer hoge en zeer lage temperaturen, heeft alpacawol in het dekbed ook de unieke eigenschap om warm te houden in de winter en koel te houden in de zomer. Dat went snel!

Duurzaam alpacawol

 

Meer dan enkel beddengoed

Duurzaamheid houdt niet op bij beddengoed. Ook sommige merken ondergoed, sokken, badtextiel en nachtkleding krijgen een duurzaamheidslabel. Je hoeft het dus niet bij duurzaam beddengoed te houden. Ontdek het duurzame assortiment dat MyComfort24 voor jou in petto heeft.

Met bovenstaande tips schaf je in no time duurzaam beddengoed aan. Zo maak je het plaatje van je slaapkamer helemaal compleet. Op MyComfort24.be kan je de klok rond terecht voor duurzame overtrekken, hoeslakens, kussenslopen en zoveel meer. Bestel topmerken aan scherpe prijzen en profiteer van interessante acties.