Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat zijn de voordelen van een matrasbeschermer?

Zoals de naam het al aangeeft is de belangrijkste functie van een matrasbeschermer ... je matras beschermen! Maar wat zijn de concrete voordelen?

  • Maakt je bed hygiënischer en beschermt je matras tegen vocht en vuil.
  • Verlengt de levensduur van je matras.
  • Verbetert je slaapcomfort, in alle seizoenen.
  • Is ook een geruststelling voor kindjes die ‘s nachts een klein ongelukje kunnen hebben.

De matrasbeschermer isoleert je matras tegen vocht en vuil

Het menselijke lichaam verliest ’s nachts tussen een halve liter en een liter vocht. Warmte en transpiratie creëren een vochtige slaapomgeving waar huisstofmijt, microben en bacteriën zich makkelijk kunnen ontwikkelen. Verre van optimale slaapomstandigheden dus, en allerminst hygiënisch. Om al die nadelen te vermijden, is het aangeraden om een matrasbeschermer te plaatsen tussen je matras en je hoeslaken. Zo vermijd je dat vocht of vuil door je lakens dringt en vlekken maakt op je matras.

Heb je last van allergieën? Dan raden we jou een antihuisstofmijt-matrasbeschermer aan.

Wat zijn de voordelen van een matrasbeschermer

De matrasbeschermer verlengt de levensduur van je matras

Je matras verslijt langzaam door wrijving, vocht, vuil, geurtjes ... Ook als je regelmatig je lakens vervangt, is je matras niet optimaal beschermd. Met een matrasbeschermer vermijd je dat vuil, vocht of geurtjes je matras binnendringen, terwijl je matras toch blijft ademen. Op die manier gaat je matras veel langer mee.

De matrasbeschermer verlengt de levensduur van je matras

De matrasbeschermer vergroot je comfort

Je hebt matrasbeschermers in verschillende materialen. Je kan kiezen voor een warm materiaal (molton) voor koude winternachten, en een lichter materiaal (zoals badstof of polykatoen) voor de zomer. Zo is je matras beter beschermd, terwijl je altijd comfortabel ligt.

Is je matras al wat ouder? Of te hard om echt goed te slapen? Dan zorgt een matrasbeschermer ook voor wat extra comfort.

Een vorm van veiligheid bij kleine ongelukjes

Voor jonge of iets oudere kindjes die soms nog bedplassen is een waterdichte matrasbeschermer ook een vorm van geruststelling. Zo kunnen ze makkelijker een rustige nacht doorbrengen. En doet er zich toch een ongelukje voor? Dan raakt de matras niet vochtig of bevlekt. Er bestaan waterdichte en absorberende matrasbeschermers. Voor kinderen is waterdicht de beste keuze.

Nuttige informatie

Naast verschillende materialen bestaan er 3 vormen van matrasbeschermers: het plateaumodel (zeer makkelijk aan te brengen), het hoeslakenmodel en het integrale hoesmodel (dat zowel de boven- als onderkant van de matras beschermt). Wil je een matrasbeschermer kopen? Zorg er dan voor dat je de hoogte van je matras kent. Zo ben je zeker dat je je matrasbeschermer makkelijk rond de hoeken kan aanbrengen. Meestal kan je een matrasbeschermer ook wassen in de wasmachine.

Ontdek al onze matrasbeschermers