Overslaan en naar de inhoud gaan

7 aandachtspunten om een goede matras te kiezen

Denk je eraan om een nieuwe beste matras te kopen? Dat is een investering voor de komende 10 jaar! Wees dus zeker dat je het model koopt dat het best bij je past. Kies jouw volgende matras op basis van deze 7 aandachtspunten.

Tip nummer 1

Je slaaphouding

Op de zij, de rug of de buik? Vind de juiste matras, maar ook het juiste hoofdkussen voor optimaal ligcomfort in je favoriete positie. Zeg ons in welke positie je slaapt, wij geven richtlijnen voor je ideale matras.

Tip nummer 2

Vatbaar voor allergieën

Ben je snel allergisch? Kies voor een allergievrije matras, waarvan de hoes behandeld is tegen huisstofmijt en andere allergenen.

Tip nummer 3

 

Gevoelig voor warmte

Heb je het snel te warm of zweet je veel? Wees dan zeker dat je matras het vocht goed afvoert en goed ventileert. Dat is ook goed tegen allergieën!

Tip nummer 4

Een nieuwe matras: voor wie? Voor welke ruimte?

Zoek je een matras voor een kind of een volwassene? Voor dagelijks of occasioneel gebruik? Voor een vochtige of droge ruimte, warm of koud, klein of groot?

De ene matras kan dubbel zo duur zijn als de andere. Ontdek alle criteria die invloed hebben op de prijs van een matras en kies bewust.

Tip nummer 5

Een matras aangepast aan je lichaamsbouw

Reken 15 cm meer dan je lengte (dus een matras van 2 m als je 1,85 m meet). En kies een ligcomfort dat past bij je bouw (bv. 50 kg en 1,60 m = zachter, 100 kg en 1,80 m = harder).

Tip nummer 6

1 dubbele matras of 2 enkele matrassen

Iedereen heeft een andere lichaamsbouw en andere noden. Als je met 2 slaapt, kies je dus best voor 2 individuele matrassen. Aangepast aan elk.

Je beste matras testen: nodig of niet?

Kies je matras niet op basis van een vlugge test in de winkel, maar laat je leiden door persoonlijke kenmerken (houding, allergieën, warmtegevoeligheid, enz.). Enkele minuten op een matras liggen, is helemaal niet hetzelfde als er elke nacht op slapen.

Hoe kies je de matras die op je lijf geschreven is? Volg onze matraswijzer.